Jaartraining Werkplaats voor Mannen

We werken in de jaartraining met de vier mannelijke archetypes:

De krijger: de man en zijn strijd en broederschap

We starten de training met het ervaren van het belang van broederschap. In deze dag staat het thema de initiatie van jongen naar man centraal. Wat heb jij van huis uit meegekregen en genomen over jouw man zijn. Wie zijn je voorbeelden waar je steun kunt zoeken.

Naast broederschap gaat het bij dit archetype ook om kracht en strijd. Hoe doe je dat met strijd met andere mannen? Je ervaart wanneer strijd ontaard in eenzaamheid en wat het belang is van broederschap. We maken de krijger in je wakker en je ervaart je mannelijke kracht & vuur. En hoe maak jij contact met andere mannen en verbind jij je aan hen?

De Minnaar: de man en zijn levenslust

Vanuit het archetype de minnaar werken we met de mannen aan hoe je naast je mannenkracht en ook je kwetsbaarheid kunt inzetten. De afwisseling van kracht en kwetsbaarheid brengt ons vitaliteit. 

Wij mensen ontmoeten elkaar in contact op de grens: daar is niet alleen stevig- en stelligheid voor nodig, maar ook ontvankelijkheid. Bij dit thema onderzoek je hoe je je mannelijke energie kan combineren met de meer vrouwelijke eigenschappen. Hoe breng je jou zachte kracht in contact met de ander?

De Koning: mannenmacht en -onmacht 

De koning is gericht op het thema van nemen van plek als man. Bij dit archetype verken je hoe jij gaat staan in je leven voor wat belangrijk voor jou is. Voor wat jou en ook de ander dient. Op de training onderzoek je hoe jij je mannenkracht en je kwetsbaarheid samen kunt inzetten in het contact met anderen om je mannelijk potentieel te vergroten.

De Magiër: man in reflectie en ontwikkeling

Bij het archetype van de Magiër maken we gebruik van de verstilling. Je reflecteert op wat je bent tegengekomen in je man-zijn: welke archetypen passen je als een oude vertrouwde jas, welke zijn nog onwennig. Het is de opmaat om open te staan voor wat zich nog geboren wil worden in jou om volledig man te kunnen zijn: krachtig, levenslustig en verbonden. Wat zijn je verlangens die je nog in je los wil maken.

Wat levert de jaartraining jou op

  • Ervaren van je mannelijke kracht en vitaliteit.
  • Omgaan met macht en onmacht als man
  • Versterken van de plek als man die jij inneemt in groepen 
  • Versterken van je verbondenheid vanuit broederschap
  • Inzetten van kracht en kwetsbaarheid

Praktisch

De jaartraining beslaat vier trainingsdagen.  

We starten de trainingsdagen rond het vuur met de introductie op het dagthema. Gedurende de trainingsdagen wordt gewerkt aan de hand van afwisselende werkvormen gericht op het doen (lichaamsgericht werken) en het zijn (ervaren en reflecteren). Op de dagen staat één van vier archetypen centraal.

Periode

De training wordt ieder jaar 1x gegeven. Voor 2021 is die nog NIET gepland. 

Vier trainingsdagen en naar behoefte deelname aan één van de drie themavonden van de Werkplaats voor Mannen.

Locatie

Vredehof - Nieuwe Weteringseweg 93 3737MG GROENEKAN

Aanvang: 9.00 uur inloop, einde programma 17.00 uur

Prijs

Particulieren betalen € 650,00, excl BTW. Ons zakelijke tarief is € 900,00 exclusief BTW. Deze prijs is inclusief de drie thema-avonden.

Intake

Na aanmelding houden wij een intake met je over je specifieke vragen voor deelname aan de jaartraining.