Jaartraining

De jaartraining is dé start voor mannen die aan de slag willen met het versterken van hun man-zijn. Als je nog onbekend bent met ''mannen thema's'' is dit de plek om te starten. Doel van de training is: je vrijer laten bewegen als man in je werk, je relaties en vriendschappen. 

We werken met allerhande thema’s die je als man in je leven tegen kunt komen, eenzaamheid, piekeren en twijfels, omgaan met emoties, je relatie, je kids, je ouders. We maken een reis langs vier archetypen: de krijger, de minnaar, de koning en de magiër die allemaal staan voor een deel van jouw man-zijn. Met de archetypes als leidraad werken we aan thema’s zoals: 

  • wie was je voorbeeld toen je jong was? (initiatie proces van jongen naar man)
  • man en levenslust, 
  • omgaan met woede en agressie, 
  • eenzaamheid en verbinding (samen en alleen), 
  • contact maken en afscheid nemen. 

Vanuit broederschap versterk je in de training jouw mannelijk potentieel: het herkennen en vrij maken van je mannelijke kracht en daar in verbinding met de ander vrij in bewegen.

Meer weten?


De doorgaande groepen

Nadat je bij ons de jaartraining hebt gedaan - of wanneer je elders als het nodige ''mannen werk'' hebt gedaan kun je door in een doorgaande groep. Ook hier zijn er werk dagen waarop je elkaar ontmoet. Maar de thema's zijn vrijer en er is meer inbreng van de deelnemers. Plus - vandaar de naam - we bouwen door op de broederschap en het elkaar blijvend steunen. 

Idee is immers niet dat je als man ''even mee doet'' maar dat je een doorgaand committent afgeeft. Als je kunt. Dat je overigens ieder jaar voor jezelf en naar elkaar evalueert: Klopt het nog voor me, voel ik me thuis en gezien. 

Thema-avonden

Naast de trainingen en coaching organiseren wij ook thema-avonden. De avonden kenmerken zich door ontspanning, lichtheid en een informele ontmoeting tussen mannen. 

Deze thema-avonden zijn voor deelnemers van de groepen, maar ook voor mannen die eens willen kennismaken met ons. Het is laagdrempelig en je bent vrij om te komen en te gaan. 

We starten altijd rond het vuur om 18.30. Dan eten we wat en doen een inhoudelijk thema. Thema's die besproken zijn:

Esther Perel: Het wordt de eeuw van de man!

Jaap Voigt: Leven en werken in het ritme van de seizoenen

In januari is onze nieuwjaarsbijeenkomst waarin we elkaar begroeten en geluk wensen. 

De avonden duren van 19.00 uur - 22.00 uur en zijn meestal op de Vredehof te Groenekan. 

Meer weten over komende thema-avonden?

Individuele coaching

In je leven loop je soms tegen vraagstukken aan, waarvoor je niet altijd een oplossing hebt. Als man ben je gewend dit zelf op te lossen. Echter alleen blijven ploeteren is geen duurzame weg. Je wordt niet beter van hard werken en sporten of ''je kop in het zand steken het gaat wel weer over''. Het is niet stoer en ook niet handig. Mannen hebben ook steun nodig, een veilige plek en bedding voor zelf onderzoek. Een plek waar je je niet hoeft groot te houden, niet hoeft te schamen omdat je er niet alleen in bent. 

Vanuit de werkplaats kan je bij Eddy en Jos terecht voor coaching. Met hen kun je contact opnemen voor een vrijblijvende intake om kennis te maken en een begin te maken met je onderzoek op dit punt. Blijf niet zitten met je twijfels, je somberheid, je leegte en reik uit naar een andere man. Jij wordt er beter van, en ook je gezin, je relatie en vriendschappen. 

Coaching door Eddy

Coaching door Jos