Introductiedag Werkplaats voor Mannen - voor nieuwe mannen

Introductiedag voor nieuwe mannen
Tijdens deze dag willen we mannen laten kennismaken met mannenwerk. En met onze manier van werken met mannen vanuit de Werkplaats. Al meer dan vijf jaar creëren we ontmoetingen met en tussen mannen om samen onze eigen thema’s te onderzoeken. In kracht en kwetsbaarheid, serieus en onderhoudend, intens en speels, binnen en buiten, met hoofd, hart en mannen.

Waarom deelnemen?

Wij mannen zijn tot zoveel moois in staat als we ons verbonden weten met onszelf, ons verlangen, onze omgeving en met andere mannen. Er zijn nu eenmaal zaken als man die je NIET van een vrouw leert. En natuurlijk houden we van vrouwen, als moeder, als partner, als dochter of vriendin.

Maar mannen hebben mannen nodig - om man te zijn. Om te schuilen en te begrenzen, voor steun en voor confrontatie, om te leren en om bij te rusten. Dus meld je aan.

Wat kun je verwachten?

Tijdens de introductiedag maak je kennis met hoe wij werken en wat de Werkplaats voor Mannen voor je kan betekenen. We delen verhalen rond het vuur en verdiepen ons in hoe mannen zich binden - of juist niet. In een veilige omgeving laten we je bovenal voelen en ervaren hoe heerlijk het is om MAN te zijn als je je volle potentie kunt inzetten. We eindigen de dag met een drankje rond het vuur.

Praktisch

Locatie: We werken vanuit de Vredehof Nieuwe Weteringseweg 93 te Groenekan (nabij Utrecht). Een fijne plek waar we vuurtjes kunnen maken, buiten in de natuur kunnen zijn en ook kunnen schuilen en werken in de verbouwde werkschuur die is ingericht als trainingsruimte.

Datum en tijd: vrijdag 16 juni 2023. Tijdstippen: inloop vanaf 09.00u. start om 09.30u- en einde om en nabij 17.30u

Kosten: €125,- exclusief BTW  inclusief lunch en drinken.

Begeleiders:

Jos van Jaarsveld - jos@werkplaatsvoormannen.nl - 06.30858518

Eddy Lassche - eddy@werkplaatsvoormannen.nl - 06.51339077

Hans Joosten- hans@werkplaatsvoormannen.nl - 06.30371468

Stuur ons een mail of app of bel voor vragen en voor je aanmelding!

Dus:

Zet deze stap - je wilt het al langer. Zo’n introductiedag geeft je een mooi beeld en zet zaken in beweging. Wie weet wil je daarna definitief instappen in een van onze groepen. Vanaf oktober 2023 is er weer plek.

PS: Voor de introductiedag mikken we op een groep van zo’n acht mannen. Ondergrens is vijf mannen. Misschien heb je een vriend, broer of buurman die je wilt interesseren. Doe dat gerust.

De doorgaande groepen

Nadat je bij ons de jaartraining hebt gedaan - of wanneer je elders als het nodige ''mannen werk'' hebt gedaan kun je door in een doorgaande groep. Ook hier zijn er werk dagen waarop je elkaar ontmoet. Maar de thema's zijn vrijer en er is meer inbreng van de deelnemers. Plus - vandaar de naam - we bouwen door op de broederschap en het elkaar blijvend steunen. 

Idee is immers niet dat je als man ''even mee doet'' maar dat je een doorgaand committent afgeeft. Als je kunt. Dat je overigens ieder jaar voor jezelf en naar elkaar evalueert: Klopt het nog voor me, voel ik me thuis en gezien. 

Bijzondere vieringen

Naast de trainingen en coaching vieren we bijzondere momenten in het jaar. Zoals de zomer- en winter zonnewende. Dit zij altijd avonden en deze kenmerken zich door actie, ontspanning en een informele ontmoeting tussen mannen. 

Deze thema-avonden zijn voor deelnemers van de groepen, maar ook voor mannen die eens willen kennismaken met ons. Het is laagdrempelig en je bent vrij om te komen en te gaan. 

We starten altijd rond het vuur om 18.30. Dan eten we wat en doen een inhoudelijk thema. Thema's die afgelopen jaren oa besproken zijn:

Esther Perel: Het wordt de eeuw van de man!

Jaap Voigt: Leven en werken in het ritme van de seizoenen

In januari is onze nieuwjaarsbijeenkomst waarin we elkaar begroeten en geluk wensen. 

De avonden duren van 19.00 uur - 22.00 uur en zijn meestal op de Vredehof te Groenekan. 

Meer weten over komende thema-avonden?

Individuele coaching

In je leven loop je soms tegen vraagstukken aan, waarvoor je niet altijd een oplossing hebt. Als man ben je gewend dit zelf op te lossen. Echter alleen blijven ploeteren is geen duurzame weg. Je wordt niet beter van hard werken en sporten of ''je kop in het zand steken het gaat wel weer over''. Het is niet stoer en ook niet handig. Mannen hebben ook steun nodig, een veilige plek en bedding voor zelf onderzoek. Een plek waar je je niet hoeft groot te houden, niet hoeft te schamen omdat je er niet alleen in bent. 

Vanuit de werkplaats kan je bij Eddy en Jos terecht voor coaching. Met hen kun je contact opnemen voor een vrijblijvende intake om kennis te maken en een begin te maken met je onderzoek op dit punt. Blijf niet zitten met je twijfels, je somberheid, je leegte en reik uit naar een andere man. Jij wordt er beter van, en ook je gezin, je relatie en vriendschappen. 

Coaching door Eddy

Coaching door Jos